Over de Makers

Laten wij ons voorstellen

MAKERS

Het kernteam bestaat uit: Jorrit Thijn, schrijver/ontwerper/regisseur en onderzoeker van het Lectoraat Performatieve Maakprocessen, en Tony Schuite, docent en creatief technologisch ontwerper van HKU School of Theater.

Jorrit Thijn

Onderzoeker & Regisseur

Tony Schuite

Technologisch Concept

Bio Jorrit Thijn

Jorrit Thijn is creatief schrijver, speculatief ontwerper en boswachter zonder bos. Hij schrijft en ontwerpt voor interactie, toneel, geo based audio ervaringen, installaties en korte verhalen.

Naast schrijven en ontwerpen, doceert Jorrit Interactive Narratives aan de afstudeerrichtingen writing for performance en interactive performance design van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en doet daar ook onderzoek naar deze vorm van verhalen vertellen.

Verhalen zitten volgens hem in een klein hoekje. Iedereen vertelt elkaar de hele dag verhalen. Mensen kleuren de werkelijkheid dan graag een beetje in met grote en kleine leugens. Jorrit is ook zo’n leugenaar. Zijn fantasie was vroeger zo sterk dat hij zijn eigen verhalen bijna ging geloven.

Als Jorrit over zijn leeftijd liegt, behoort hij nog net tot de Millennials. Hij voelt een grote urgentie om de verhalen van ‘zijn’ generatie te vertellen, juist nu de wereld zo dynamisch is en snel verandert. Het vertelmedium wordt dan door het verhaal gekozen.

Bio Tony Schuite

Tony Schuite is een technologisch sparringpartner en Technisch Regisseur voor creatieven in de kunsten sector. Met een achtergrond in Graphic Design (BA HONS), Design for Virtual Theater and Games (BAT), Apparel Design, Theater AV Techniek en overall computer interest is over de jaren heen de conceptuele kennis samen gesmolten met een brede digitaal technologische kennis.

Tony focust zich op de toepassing van TouchDesigner op allerlei disciplines. Deze tool stelt hem in staat om alles als data te benaderen: wat representeert deze data in technologische en conceptuele zin op meta niveau? Dit biedt hem nieuwe mogelijkheden en stelt hem in staat huidige digitale (en mogelijk zelfs fysieke) beperkingen te doorbreken. Hierin staat voor Tony de zoektocht naar het analoge gevoel van digitaliteit centraal. In de voorstelling Quand is dit herkenbaar door de verbinding van fysieke ruimtes en performers die gescheiden zijn. Door de real-time interactie is het voelbaar dat er personen verbonden zijn aan de data.

In zijn vrije tijd is hij naast vader ook houtbewerker, PepperHead, cactus en succulenten fanaat en gaat hij er graag op uit met zijn Japanese Akita Inu.

PARTNERS

HKU Lectoraat Performatieve Maakprocessen

HKU School of Theater

HKU Blackbox

HKU Expertisecentrum Creatieve Technologie (ECT)