Over de Makers

Laten wij ons voorstellen

MAKERS

Het kernteam bestaat uit: Jorrit Thijn, schrijver/ontwerper/regisseur en onderzoeker van het Lectoraat Performatieve Maakprocessen, en Tony Schuite, docent en creatief technologisch ontwerper van HKU School of Theater.

Jorrit Thijn

Onderzoeker & Regisseur

Tony Schuite

Technologisch Concept

Bio Jorrit Thijn

Jorrit Thijn is creatief schrijver, speculatief ontwerper en boswachter zonder bos. Hij schrijft en ontwerpt voor interactie, toneel, geo based audio ervaringen, installaties en korte verhalen.

Naast schrijven en ontwerpen, doceert Jorrit Interactive Narratives aan de afstudeerrichtingen writing for performance en interactive performance design van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en doet daar ook onderzoek naar deze vorm van verhalen vertellen.

Verhalen zitten volgens hem in een klein hoekje. Iedereen vertelt elkaar de hele dag verhalen. Mensen kleuren de werkelijkheid dan graag een beetje in met grote en kleine leugens. Jorrit is ook zo’n leugenaar. Zijn fantasie was vroeger zo sterk dat hij zijn eigen verhalen bijna ging geloven.

Als Jorrit over zijn leeftijd liegt, behoort hij nog net tot de Millennials. Hij voelt een grote urgentie om de verhalen van ‘zijn’ generatie te vertellen, juist nu de wereld zo dynamisch is en snel verandert. Het vertelmedium wordt dan door het verhaal gekozen.

Bio Tony Schuite

Binnenkort komt hier de bio van Tony Schuite…

PARTNERS

HKU Lectoraat Performatieve Maakprocessen

HKU School of Theater

HKU Blackbox

HKU Expertisecentrum Creatieve Technologie (ECT)